oktober

Oktober

Oktober.

Het was een regenachtige maand. Straten waren voortdurend bedekt met plassen. De aangename zomerse buitenlucht werd ingeruild voor kou. Veel mensen praatten over een jaar geleden, toen was het 25 graden buiten. Toen zaten we gewoon op het terras. Dat was nog eens genieten, hè?

Langzaam raakte iedereen weer gewend aan de dagelijkse sleur. Werk. School. Druk, maar leuk. God, er liggen alweer pepernoten in de supermarkt. En heb je al gehoord dat Sinterklaas dit jaar met de trein aankomt in Apeldoorn, in plaats van met de stoomboot? Het moet toch niet gekker worden.

Het was de maand dat iedereen naar Joker ging. Vervolgens praatte iedereen over Joker. Wat een film, hè? Heel knap in elkaar gezet. Goede acteur ook. Wat zeg je? Je hebt hem nog niet gezien? Goh. Dan moet je wel écht nog even gaan, hoor.

En niet te vergeten, er werden lootjes getrokken. Wie doet er dit jaar allemaal mee? Doen we alleen cadeaus? Of ook gedichten? Allebei? Heeft iedereen de datum nu genoteerd?

Oktober.

Het was een doogewone herfstmaand, die afgezien van de hoeveelheid regen misschien helemaal niet zo veel verschilde met voorgaande jaren. Mensen zeurden, mensen lachten. Daarna zeurden ze nog wat meer.

Het was een maand die in de aanloop naar de feestdagen snel weer door iedereen zal worden vergeten.

Maar niet door mij.

Oktober.

Mijn eerste maand zonder jou.

One thought on “Oktober

  1. Je doet het hartstikke goed, ook al in de eerste maand 😘

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *